Екип

Екипът на Дентална клиника ЕНДОДЕНТ задава нов стандарт на дентална грижа.

Нашата мисия е да създаваме вашите усмивки и красота, да възстановим вашето здраве, благодарение на стремежа ни към съвършенство.
За да отговорим на вашите нужди по най-добрия начин, ние поставяме личността в центъра и се съобразяваме с индивидуалните нужди на всеки човек.
Нашата цел е да ви предоставим дълготрайни решения, като прилагаме изцяло нов и комплексен подход при планирането и прецизното изпълнение на денталното лечение.

ОБЩАТА НИ КАУЗА СА ВАШИТЕ ЗДРАВЕ И УСМИВКИ!

Акцент в практиката ни е ЕСТЕТИЧНАТА дентална медицина и КОРЕНОВОТО ЛЕЧЕНИЕ ПОД МИКРОСКОП с иновативни биологични методи. Нашите дентални лекари непрекъснато повишават квалификацията си и могат да ви предложат иновативни лечения и в пародонтологията, протетиката, лазерната дентална медицина.

Огромния опит и рутината, натрупани в резултат на дългогодишния опит, ни дават самочувствие и увереност, че можем да ви предоставим най-добрата дентална грижа и всеки ден да подобряваме вашето здраве и живот.

КОЙ ЩЕ ВИ ЛЕКУВА?

Д-Р МАРИЯНА СИРАЧЕВА

лекар по дентална медицина 

Д-р Марияна Сирачева е основател на Дентална клиника ЕНДОДЕНТ.

Ръководи собствена дентална практика от 30 години. Личното отношение и вниманието са сред водещите и приоритети, а професионализма и комплексния подход, заедно с иновативни решения са отличителни страни на работата ѝ. 

Стремежът ѝ е непрекъснато професионално развитие и затова отделя голяма част от времето си  за повишаване на квалификацията  и запознаване с новите тенденции в денталната медицина. От самото начало на практиката насочва  усилията си в овладяването на тънкостите на естетичната дентална медицина и ендодонтията (кореноновото лечение). Преминава множество обучения по лазерна терапия и акупунктура, пародонтология и протетика.  Има 25 годишен опит в лазерното лечение на пародонталните заболявания и в протетичната дентална медицина.

Д-р Марияна Сирачева създава преди 15 години първия специализиран кабинер по Ендодонтия /кореново лечение/ в гр. Бургас, оборудван с най-съвременна апаратура и оттогава работи приоритетно съвременно кореново лечение под микроскоп с биологични методи.

Преминава следдипломно обучение по ендодонтия при световни авторитети като: проф Филип Слейман, проф Джанлука Гамбарини, д-р Ян Бергманс, д-р Марга Рий, д-р Джилберто Дебилиан и др.

Високотехнологичната апаратура ,обученията и опита и дават  възможност да смени парадигмата и с нов подход на клинично мислене да създаде свой авторски метод на кореново лечение.

През 2015 г. изнася лекция пред зъболекарите от Районна колегия на Български Зъболекарски Съюз-Бургас на тема: "Възможностите на микроскопската ендодонтия", В нея тя представя свои "трудни " случаи, успешно излекувани под микроскоп - прочети лекцията тук.

През февруари 2017 г. излезе като водещо постижение нейна научна публикация в специализираното международно издание "Dental Tribune", в която представя уникални резултати от своята клинична практика:

“Безнадеждните“ клинични случаи - Възможностите на микроскопската ендодонтия и биокерамичните материали - прочети статията тук 

През 2017 г. се дипломира като лекар-хомеопат в Европейската школа по Клинична хомеопатия, като от тогава използва успешно хомеопатичното лечение, при всички дентални заболявания.

Нестандартното мислене и рутината, натрупана през годините и помагат да създаде свой авторски метод за кореново лечение.

Съобразявайки се с последните постижения на денталната наука и благодарение на високотехнологичната апаратура в клиниката, тя осъществява своята мечта - да предлага най-добрата услуга, дори и в най-трудните клинични ситуации.

През 2018 г. изнася нова лекция по Програмата за Следдипломно обучение на Районна Колегия на Български Зъболекарски Съюз в Бургас:

"Биологично ориентирана ендодонтия с високите технологии" В нея тя представя пред колегите си своя авторски метод за лечение на комплицирани случаи с биопоносими материали и хомеопатия.

В края на 2019 г. д-р Марияна Сирачева е удостоена с най-високото отличие в професията "Лекар по дентална медицина за 2019 година", като признание за цялостната и дейност.

Понастоящем ръководи екипа на Дентална клиника Ендодент, като поставя най-високи стандарти за качество, за да получи всеки от вас възможно най-добрата услуга.

За екипа на Клиниката най-голямата награда за нас са върнатите ви усмивки и здраве!

 Сертификати д-р Марияна Сирачева:

Сертификати Ендодонтия - кликни тук
Сертификати По естетична стоматология - кликни тук 
Сертификати по пародонтология - кликни тук 
Сертификати по лазер терапия - кликнете тук
Сертификати други конкреси и симпозиуми - кликни тук

Д-Р РОСЕН БАРАКОВ
Лекар по дентална медицина

Д-р Росен Бараков е лекар по дентална медицина,изключително посветен на своята отговорна мисия.
Завършва дентална медицина във Факултет по дентална медицина към Медицински университет гр. Варна.
От самото начало на практиката си започва да повишава квалификацията си в естетичната дентална медицина, кариесологията, пародонтологията и лечението с лазер.
Работи с отдаденост и професионализъм и вярва,че всеки пациент е специален и уникален.
Безкомпромисен е в изграждане на доверие. С креативно мислене и всеотдайност в грижата към пациента, осигурява сигурност и комфорт на всеки от вас!


Д-Р ИВА АТАНАСОВА 
Лекар по дентална медицина


НЕШКА СЛАВИЛОВА 
Медицинска сестра 
Снимка

ДИЛЯНА КИРКОВА
Дентален асистент


ОТЗИВИ ОТ НАШИ ПАЦИЕНТИ:

 • Писмо от Камелия Димитрова (живее в САЩ)                       
  Уважаема д-р Сирачева,
  Както се бяхме уговорили, Ви изпращам снимка на зъба, който бяхте така мила да излекувате. Благодарение на Вас и Вашата асистентка, зъбът е спасен. Към момента нямам оплаквания. Мога само да изкажа своето възхищение от Вашата работа и отдаденост. Вашите Американски колеги могат само да Ви дишат прахта... Препоръчвам горещо на моите приятели Вашата практика.          
  С най-дълбоко уважение и благодарност:
  Камелия Димитрова        
 • Писмо от Снежана Бакарова
  Здравейте д-р Сирачева, 
  Прочетох публикацията в Dental Tribune с трите успешно разрешени случая и се възхитих на професионализма Ви! Убедена съм, че не само пациентите, аз, но и Вселената се радва на този успех! Желая здраве и успехи, като безкраен низ на броеница! 
 • Стефан Генджов гр. Бургас
  ​Защо вече 30 г. посещавам един и същ зъболекар? Отговорът е лесен - тук намирам прецизно и надеждно лечение. В кабинета на д-р Сирачева проблемите се решават с все по-модерни средства.

МЕДИИТЕ ЗА НАС:
NESSEBARMEDIA отрази лекцията на д-р Марияна Сирачева, пред колеги, относно лечението под микроскоп. Вижте статията тук.

Онлайн изданието Флагман отрази статията на д-р Марияна Сирачева в международният дентален вестник DentalTribune. Новината може да видите тук.